Informații Constructive Episodul 5: Porțile de Fier

Episodul 5 din seria „Informații Constructive by Nifron, vorbește despre Centrala Porțile de Fier. Una dintre cele mai mari hidroconstrucții din Europa și cea mai mare hidrocentrală din România și de pe fluviul Dunărea 

 

Hidrocentralele Porțile de Fier I & II

Produce 50% din hidroenergia țării, iar ea transformă energia hidraulică, în energie electrică, acoperind 10% din energia țării. 

În aval pe Dunăre există și hidrocentrala Porțile de Fier II, la 60 de kilometri de Drobeta Turnu-Severin. 

 

Centrala Porțile de Fier I este amplasată la 15 km amonte de orașul Drobeta. Ambele hidrocentrale sunt exploatate în parteneriat cu partea sârbă. Centralele românești și sârbești de la Porțile de Fier I cumulează 2160 Megavați, iar cele de la Porțile de Fier II cumulând 500 Megavați. 

 

Execuția proiectului a început în 1964

Militarii români și-au luat responsabilitatea de a monta un pod din pontoane plutitoare între cele două maluri, pentru a asigura calea de acces între cele două state. Pontoanele au fost montate foarte repede, astfel că, în numai două zile podul a fost gata de dat în folosință. 

 

Betonul era transportat cu autobasculante marca “Tatra” din Cehoslovacia, iar capacitatea de beton transportată de către aceste autobasculante era de 3 metri cubi de beton. Blocurile de piatră ce cântăreau până la 25 de tone erau transportate cu autobasculante marca “BelAZ”, de proveniență sovietică, cu o capacitate de 27 de tone. Tot la capitolul auto, pentru încărcarea pietrelor în autobasculante, se foloseau excavatoarele de proveniență sovietică, acționate electric. 

16 mai 1972 barajul a fost inaugurat

Împreună cu 2 centrale hidroelectrice – Porțile de Fier I și Porțile de Fier II. La ceremonie au participat Nicolae Ceaușescu și Iosip Broz Tito, șefii de stat ai celor două țări partenere în proiect, România și Iugoslavia. Hidrocentrala include un muzeu, inaugurat în 1976. 

 

Hidrocentrala Porțile de Fier I a costat 395 de milioane de dolari americani la nivelul anului 1962, iar investiția a fost amortizată în 3 ani de zile, devenind cea mai eficientă investiție din domeniu din lume. 

Betonul, cel mai rezistent material în timp

La 50 de ani, de la inaugurarea hidrocentralei, se pare că betonul rămâne cea mai bună variantă pentru a rezista în timp. 

 

Prin construcția barajului, valea Dunării a fost transformată în lac de acumulare, cu un volum de peste 2,4 miliarde metri cubi şi o lungime de 120 de kilometri, iar nivelul apei în amonte de baraj a crescut cu 40 de metri. 

 

Lacul cuprinde în principal zona Defileului Dunării, cel mai mare defileu din Europa, cuprins între localitățile Baziaș și Orșova. 

Zona are un bogat potențial arheologic, istoric și turistic. Pentru protejarea habitatului său natural deosebit, regiunea Defileul Dunării a fost inclusă în Parcul Natural Porțile de Fier, incluzând nenumărate obiective turistice din zonă.  

 

Dacă ți-au plăcut „Informațiile Constructive by Nifron din Episodul 4, urmărește-ne paginile noastre de Facebook, Instagram, Tik Tok și canalul nostru de YouTube. Rămâi la curent cu noutățile din lumea betonului!